#PerfectParents

We doen wetenschappelijk onderzoek naar ervaringen van jonge ouders. Denk aan goedbedoelde adviezen, slapeloze nachten van je kind en jezelf en je zelfvertrouwen als ouder.

 

Waarom?

De eerste 1000 dagen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, maar ook een heftige tijd voor ouders. En dat kan best zwaar zijn. Wij willen onderzoeken hoe wij het jonge ouders makkelijker kunnen maken. Goed voor ouder én voor kind!

 

Help jij ons mee?

"Een perfecte ouder

is een persoon met geweldige opvoedtheorieën

en geen kinderen."

- Dave Barry

 
 

Online vragenlijst

De online vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten. Daarin word je onder andere gevraagd naar het slapen van jou en je kind. Maar ook vragen we welke opvoedadviezen je hebt gekregen en je gevoel over die adviezen. Door de vragenlijst in te vullen help je ons om meer inzicht te krijgen in de heftige periode die jonge ouders doormaken.

De vragenlijst is gesloten! We zijn begonnen met het afnemen van de interviews. Wil je meer weten? Neem vooral contact op via perfectparents@essb.eur.nl

 

Interview

Over sommige onderwerpen uit de vragenlijst willen we graag meer weten. Zoals over de perfecte plaatjes van ouders op social media. Kijk je ernaar? Hoe ga jij er mee om? Wat doet het met jou?

We willlen graag met jou in gesprek om een beter beeld te krijgen van de invloed van social media op je zelfvertrouwen als ouder. Wil je hier aan meehelpen? 

Aan het eind van de vragenlijst kan je jezelf hiervoor aanmelden!  

Wij zijn overweldigd door het aantal aanmeldingen voor de interviews van #PerfectParents! Wij hebben besloten de aanmeldingsprocedure voor het interview te stoppen vanwege de vele reacties. Wij hopen alle ouders die zich hebben aangemeld te kunnen spreken.

Maak kans op een gratis hotelovernachting voor twee!

Slaap is misschien wel het meest gewilde cadeaus onder ouders van jonge kinderen. We zouden jullie het graag allemaal geven! Als je meedoet aan het onderzoek maak je kans op een overnachting in een hotel voor twee personen!

 
 
Deelnemen is
vrijwillig
Je kind is jonger dan 24 maanden
Jouw privacy is belangrijk

Klik hier!

Deelname is gesloten
The Wedding

Het onderzoeksteam

 

dr. Maartje Luijk

Hoofdonderzoeker

  • Grey LinkedIn Icon

Ik doe onderzoek naar opvoeden en de invloed daarvan op kinderen. Ik ben gefascineerd door de dagelijkse opvoedpraktijk en ik focus op de invloed van slaap en opvoeding op de ontwikkeling van kinderen.

Elise Koppenol

Studentonderzoeker

  • Grey LinkedIn Icon

In mijn master Pedagogische Wetenschappen specialiseer ik mezelf in Gezinspedagogiek. Ik wil ouders graag zelfverzekerder laten zijn in hun opvoeden. Daarom ben ik ook geïnteresseerd in wat social media voor invloed heeft op ouders.

Gyselle Blok

Studentonderzoeker

  • Grey LinkedIn Icon

Op dit moment ben ik bezig met het afronden van de bachelor Pedagogische Wetenschappen. Ik ben geïnteresseerd in de factoren die een rol spelen bij opvoeden binnen de prestatiemaatschappij. Door middel van dit onderzoeksproject hoop ik meer kennis op te doen over opvoeding.  

 
 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

CONTACT

Als je vragen hebt over het onderzoek, dan beantwoorden wij die graag! Je kunt hiervoor contact opnemen via mail of telefoon.

Erasmus University Rotterdam
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

+31 10 4089802

MEEDOEN?

Ben je een ouder van een kind jonger dan 24 maanden en lijkt het je leuk om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek?